Zielony sok sirtuinowy
Sok sirtuinowy
♦ 75 g jarmużu
♦ 30 g rukoli
♦ 5 g natki pietruszki
♦ 5 g liści lubczyku (opcjonalnie)
♦ 150 g selera naciowego z liśćmi
♦ 1/2 zielonego jabłka
♦ 1/2 soku z cytryny (świeżo wyciśnięty)
♦ 1/2 płaskiej łyżeczki matchy
Sposób przygotowania:
Wszystkie zielone składniki (jarmuż, rukola, natka pietruszki i opcjonalnie lubczyk) zmieszać i wycisnąć z nich sok. Powinniśmy z tej proporcji uzyskać około 50 mililitrów soku. Następnie wycisnąć z selera i jabłka sok. Cytrynę wyciskamy bezpośrednio do soku. Na tym etapie powinniśmy mieć około 250 mililitrów soku lub więcej. Niewielka ilość soku przelewamy do szklanki i energicznie mieszamy z matchą tuż przed wypiciem soku. Jedna porcja soku. Dodać do reszty soku i SMACZNEGO!!!