pierogi

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Składniki na 4 porcje

farsz

  • 300 g kapusty z grzybami (przepis powyżej)

ciasto

  • 180 g mąki orkiszowej
  • ok. 100 ml gorącej wody
  • ok. 1 łyżki oleju rzepakowego
  • sól

Przygotowanie:

Składniki przełóż do miski i wyrób ciasto. Rozwałkuj, szklanką powyciskaj kółka i nałóż farsz, a następnie zlep brzegi. Pierogi gotuj we wrzątku 3-5 minut, do momentu wypłynięcia na wierzch. Podawaj ciepłe.

Wartość odżywcza potrawy:
(całość około 974 kcal, białka 24,8 g, tłuszcze 38,8 g, węglowodany 131 g: porcja 243 kcal).

UWAGA!

Możesz pierogi przygotować wcześniej i zamrozić (mrozimy nie gotowane).

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Shopping Cart