KETO PIZZA
Kto nie lubi pizzy? Myślę, że każdy ma do niej słabość, tym bardziej JA. Jeżeli jesteś na diecie i ktoś ci mówi, że czegoś nie powinieneś/aś jeść , uruchamia się w tobie mechanizm obronny – jak to nie mogę i układasz sobie w głowie tysiące wymówek i w końcu tak sięgasz po to co niedozwolone. Tak działa nasz mózg!
Więc, by uniknąć takich sytuacji mam dla ciebie propozycję – pizza niskowęglowodanowa, którą zjesz bez wyrzutów sumienia i co ważne nasycisz się nią na pół dnia.
OTO PRZEPIS 😍
🍕2 jaja
🍕60 g mąki migdałowej (możesz też użyć pół na pół kokosowa i migdałowa)
🍕10 g mielonego lnu
🍕sól,
🍕2g proszek do pieczenia
🍕100 g sera tartego
DODATKI: sos pomidorowy, przyprawy wedle uznania, salami, boczek, pomidor, cebula, ser, rukola
WYKONANIE
Jajka dobre wymieszaj, następnie dodaj mąkę migdałową, len, proszek do pieczenia oraz starty ser i wszystko dokładnie wymieszaj. Masę wyłóż na blachę, równomiernie rozprowadź składniki na cienki placek. Włóż do piekarnika na 10 minut i upiecz w temperaturze 180℃ by ciasto się zarumieniło. Wyciągnij placek, posmaruj sosem pomidorowym i posyp ziołami. Na to ułóż to co lubisz: pieczarki, papryka, salami, cebulę i posyp serem mozzarellą. Następnie ponownie zapiekać do rozpuszczenia się sera.
Zobacz również: Krem z pieczonych pomidorów i papryki z krewetkami